:: Usia Perkahwinan Ku ::

Tuesday, January 12, 2010

Cantek tak?????


hari ahad lepas aku pi belajar mekap. Nama cikgu aku tu MIA. Comel cikgu ni..putih gebu...jeles lak aku tgk...(sbnrnya berangan nak putih camtu..tp apekandaya kulit aku ni warne kuning). Okey..MIA ajar aku mcm mn jg kulit muka supaya muka kita chantek. Pastu dia ajar aku asas solekan, kegunaan berus2 dll. Selepas dia menerangkan semua tu..mula lah praktikalnya. Bersungguh2 aku tgk...tp time aku kene wat..abis terlupa step (gabra punye pasai..sbb sblm ni aku mekap main redah jer..x de asas pun). So...aku pun buat dan selesai je, inilah wajah yang terhasil dari tangan aku sendiri..wakakaka..okey ke? Nama solekan ni 'soft socket' (mia betul ke eja ni). Tak nampak sgt sbb akak aku ni lupe nak ambik pic tutup mata. tp klu nak tgk korang KLIK SINI okeh.

Lagi satu klu korang berminat nak belajar cam aku..leh la melawat belog MIA..korang juz klik nama dia je..sbb aku terus link kan dia punye belog. Lagi satu..hehe byk tol lagi satu...harganya tak mahal...1 more thing MIA ni anak didik NURUL SHUKOR...mesti korang kenal kan?

Okeh pasni..aku nak kumpul lak bahan2 solekan..dan aku nak cari mangsa utk aku memahirkan diri dlm bidang solekan...mana tau aku leh jadi jurusolek...Amin. InsyaAllah.

Eh...nnt komen la ekk..lawa ke tak ke..sbb ni aku mekap sendiri..klu cikgu mekap mesti lawa...

Haaa...pic kat bawah ni plak..saje je aku letak..klu nk tgk muka aku x mekap..pic yg aku pakai shawl pashmina kaler pink tu..tu lah muka tak bekap.

10 comments:

* NaNa* said...

tak makeup pun cantik dah nie tambah lg la cintik..ayat bodek..heheheheh ikhlas

Farah Annysa said...

cantik2. tahniah. leh ganti nurol shukor. hehehe.

deena awanis said...

cantik2..
hope i have more time in future..
teringin gak nak join2 make up class ni..

oYa said...

fuh !! tomel34x bab kat mato yag tak tahan nengok tu..jeles kawe coz pakai spek camno nak nampok kalu pakai camtu hahahahaa

~~siti sofiyah~~ said...

wow..ada kelainan.
celak tu bahagian ats klau tebal lg cntik..

mia said...

hehhe..betol la tu soft socket...siap promote my blog lg..tq dear!!!...luv u so muc...wish u be that somedays..insya allah...kena byk practice lg...

farra8979 said...

lawa la... pandai nye make up..

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

salam..
cantik, cantik, cantik ..:D
tp muka awak dh mmg x de masalah pe..
mmm, sy pon minat juga makeup2 ni tp x reti la..
ty sket, awak gune eyeliner jenis pe ek.. sy x reti la nk gune.. ;p
wat la n3 tutorial makeup plak, hihihih..

mommie nard said...

wah...x sangka ramai yg mengomen...
tq3x...

terima kasih atas pujian semua...suka sgt dengar...Amin..doa tu.

Nana : tqvm..awak pun cantek sama..

farah : nak ganti NURUL SHUKOR...x mampulaa..tu otai la.

deena : klu nak join..bleh je..x lama pun...klu nk klik la kat nama MIA tu ekk...

oya : mu pakai la contact len..yg kaler2 lg cun...pasti meletop

siti : hurm..segan nak wat tebal2..haha.kang jd gothic plak..tp i like gothic tau

mommie nard said...

mia : huhu...kene tlg menolong...sepakat membawa berkat...

fara8979 : hurm..tu pi blaja...kira dah tau la nak wat camna nak kasi lawa...klu nak blaja..bg tau la ekk

leily : hurm..sblm ni pun x reti..cuma slalu tgk majalah..pastu search kt internet. pastu gi blaja..alhamdulillah dah boleh skit2. nak wat tutorial tu..insyaAllah kalau ada kelapangan.

Blog Widget by LinkWithin

My Pet


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets