:: Usia Perkahwinan Ku ::

Friday, July 10, 2009

.: SelfCare n Grooming :.




Hai..kali ni aku nak citer pasal Grooming...mcm member aku ckp ttg make over (specially mekap). kebanyakkan gurl ske mekap kan...mane ade pompuan yg takmo kelihatan cantik...btol tak..??ade yg ske natural looks,,ade yg ske gorgeous looks n ade yg ske adorable looks..tp bg aku..aku ske simple but nice looks (x over) tp klu terover tu x tau la plak..maybe lampu bilik aku tu meletop kut..hahaha.....

aku ske mekap...tp tgk mood...klu aku rase nak cantik dan gorgeous, baru aku mekap...klu mood x nak tu..mmg satu ape pun aku x pakai..lipstik pun x pakai. aku pandai mekap muke aku je...muke owang laen aku x reti. aku blajar mekap pun dari buku ngn tgk owang mekap..tu jer...

Brand mekap yg aku pakai campur2...mcm foundation aku pakai Loreal..mmg serasi ngn kulit aku ni..mcm bedak muke aku pakai bedak MAC, blusher pun MAC, eye shadow lak aku ske pakai Elianto..mmg best..sesuai dan berbaloi utk aku. eye liner ngn brow liner lak aku pakai Elianto gak...klu nak tau..aku x leh pakai lip liner...abis rosak bibir aku yg comel ni (perasan hahaha) klu aku pakai abis kering bibir ni..da kering tu luka2 la..aku pakai lipstick jer..lipstick lak aku pakai mcm2 brand..ade maybeline, loreal tp yg paling aku ske revlon...mmg sesuai dan best...ia melembabkan kulit bibir aku ni. aku ske gak pakai lipglos (betul ke aku eja ni)

Ok..bg pencuci lak...sbnrnye x de yg tetap..aku pakai ape yg ade..sumer leh masuk...setakat ni x de masalah la lagi..klu pakai campur2. maybe kulit muke aku ni kureng sensitif kut...tp aku ske pakai sabun susu kambing..kulit aku jadi halus mcm kulit bayi...x caye cube korang try.. utk sabun mandi, sblm ni aku ske pakai shokubutsu, tp sejak lifebuoy kuar..sampai skrg aku pakai tu. tp klu x sempat beli shower gel..aku pakai sabun buku may kaler purple, pink ngn putih...bau dia sedap. bg syampu rambut lak..aku pakai sunsilk silky straight..aku pakai set dia. About de roll on deodorant n body spray, aku guna brand Rexona..Perfume..skang nie aku gune One Drop Perfume..senang..semua jenis wangian aku leh dapat dalam satu pack..(sama cam jue..haha) Losyen badan, kaki n tangan..aku jarang gune senang citer aku x ske pakai (klu nak aku pakai..kene ade org tlg sapukan, klu sapu sendiri..SMI la), tu je la kowt kalo nak cerita ttg barang2 yg aku gune utk grooming n selfcare...mcmne dgn korang..???meh la share dgn aku...

p/s : thanks jue mmbenarkan shbt kamu ni ciloks skit....

4 comments:

~AwanDanya~ said...

xpe nard...bak kate pepatah..sharing is caring..termasuklah sharing idea..ahaksss...no big deals ,dear....

bEe HoNeY said...

hahah..bru nk mskkan pic grooming..kui3x..ko dh mskkan dlu..x jd r...ekekke...sbb smlm kemas2 brg2 blk air & mekap2 hihiih

nard said...

hehehe..thanks...nnt kita share lg ekk citer dll...

nard said...

hehehe..kita kene cepat kak..tp x pe..masukkan je..nnt leh komen2

Blog Widget by LinkWithin

My Pet


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets