:: Usia Perkahwinan Ku ::

Monday, January 10, 2011

Airiel Darwisy dan Sekolah...hoyyeehhh

Assalamualaikum semua,

Hehe...da lama x apdet blog ni. Cerita pon cam da basi skit la kot...ngeh3x. Oklah uols, i nak citer pasal anak bujang i yang da sekolah..hihi..tahun ni dia 4 tahun. So i pon ambik keputusan utk menyekolahkan beliau. Sebab² nya adalah...1st dia x penah g nurseri, 2nd dari kecit smp besar dia asik tgk van skolah je lalu depan umah mak tok dia (hr² mintak nak nek van), 3rd dia ni ssh nak org ajarkan membaca dan lain2 dan last skali..abg darwisy da x malu mcm dulu..skrg dia nak berkawan plak..hehehe..

Keputusan ni diambil last minit sbb x brape yakin dgn abg darwisy, sbb dia kdg² mcm nak pegi skool..kdg² mcm x nak..so keputusan tu kami dpt lambat. Then masuk je tahun baru 2011, i dan suami gamble je g cari tadika..Alhamdulillah masih ada yg menerima. Syukur sgt² sbb anak bujang da bersemangat bile tgk kawan² kt tadika tu. Lalu i pon register dan bayar semua yuran² yg dikehendaki. Untuk 1st day..semuanya DONE.

So 2nd day plak...hari permulaan bg abg darwisy..so far so good. Tak nanges pon. I pon senang ati. Cuma mase malam sebelum tido, abg darwisy mengadu dia kata 'mummy abg x nak skool sbb dorg x nak kawan ngn abg' owhhh sgt sedey mendengarnya...nak nanges pon ade gak...tp i trus beri semangat tau uols, i cakap mcm ni ' alaa...kawan² abg tu malu la..abg la tegur dulu..abg ckp cam ni tau..hai, saya darwisy', pastu baru la dia ok skit.

Hmm...hati ibu mana x sedey kan bile anak mengadu camtu..tp i pikir +ve je. ok lah ni utk 1st dan 2nd day abg darwisy di sekolah. Nantikan yg seterusnya...cau cin cau

Photobucket
baru masuk kelas...lom ade kawan lg...

Photobucket
Photobucket
masa ni tgh tunggu teacher bg arahan..

Photobucket
ni lak tempat duduk abg darwisy..depan skali tau.

4 comments:

Ummi Iman said...

alolo... sedeynye dgr darwisy ckp cenggitu.. tOuching la.. kita kena kuat tuk anak kan... selalu ckp perkara +ve kt dorg.. bgi semangat kt dorg kan.. camne la Iman nti nk p skool eh.. huhu..

mommie nard said...

aah...cam x sangka itu yg dia nak ckp..tp x pe..dah kuatkan da semangat dia..so far dia da boleh dah nak terima keadaan camtu..

fya zainal said...

ala ciannya
maybe awal2 lah tu budak2 malu2 lagi
dah lama nanti dah biasa
mesti selalu x sabar2 g skolah

mommie nard said...

haha..
mmg pon awal2 lg kn..x kenal lg sesama sendiri..

hmm..semangat la skrg nk g skool

Blog Widget by LinkWithin

My Pet


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets