:: Usia Perkahwinan Ku ::

Thursday, February 25, 2010

cerita hari Isnin dan tengahari tadi

Salam...

22 Feb 2010

Minggu ni Delisya buat mummy terkejeut..hahaha...nak tau dia bat ape????jeng...jeng...jeng.... Delisya berjalan..yeayyyyy. Dah lama mummy tunggu Delisya berjalan...dan akhirnya Delisya berjaya membuktikan kepada mummy dia. Hari Isnin lepas, dah petang masa tu..mummy balik keje singgah umh mak tok delisya a.k.a mak saya...pastu mak kata Delisya dah berjalan 2, 3 langkah...serta mummy pun bangun & test Delisya...mmg betulll..mummy x puas hati lagi, mummy ajak daddy pi JUSCO nak test kat sana lak...haha...nak tau apa jadik???mmg kecoh, Delisya pijak je lantai JUSCO tu..suara nyaring dia pun keluar mejerit2 suka bercampur gelak happy. Syukur Alhamdulillah, kalau x risau hati ni mikirkan bila nak jalan.

25 Feb 2010

Hahaha...tengahari tadi mummy balik umh, sbb mak ku nak kuar ade hal...so tinggal abah je. Abah lak x sihat hari ni..katanya seram sejuk..tu tandanya nak demam. So x nak buat abah susah...mummy pun balik. Sesampai je kat umah dah terbongkang dah dua beradik tu..selamattttttttt..leh rehat lebey skit.

Mummy pun duk rileks kat depan tv, pastu abah ajak mamam. Hari ni abah masak kari sarding..sodap gilaaa..seb bek x gila...ngeee...ngeee...ngeee. So sambil mamam sambil sembang..sbb mummy ni susah nak jumpe ngn abah..almaklumlah abah bz ngn KEDAI DOBI (hehe...sape2 yg perlukan perkhidmatan DOBI leh calling2 ekkk). Okey masa mamam tadi abah citer la pasal budak 2 org nih. Dah pandai gaduh2, berebut. Aiyakkk..sejak2 Delisya makin membesar ni..mmg pangai dia sama cam abg dulu masa dulu. Suka ngusik org. Skrg ni..adik lak ngusik abang. Bayangkan airiel tgh baca buku (airiel seorang ulat buku...bgn tido cari buku) delisya gi ambik buku tu...dah tu airiel pun x nak bagi la...kawan tu tgh elok2 baca..ade lak gangguan...so ape lagi bergaduh la dorang ni...Abahku dah naik fening katanya. sian kat abah. Mummy pun bg tau la kat abah..kat umh pun mcm tu jugak...asyik gaduh, berebut...nak bat camne lumrah kehidupan kanak2. Kita sbg mummy daddy dorang ni kene pantau la..

Oklah sekian sahaja citer mummy kali ini...(ayat pun cincai je..ape yg kuar kat otak ni..tu lah..x de mase nak tapis2 dah..redah je)
Blog Widget by LinkWithin

My Pet


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets